Guvernul a decis sa ceara CE realocarea a 200 milioane euro catre programe de infrastructura rurala.

Totodata, Guvernul a decis ca in proiectul de buget pentru anul viitor sa fie inclusa o taxa pe valoarea adaugata de 9% pentru produsele agro-alimentare de baza.

"Sustin introducerea, de la 1 ianuarie 2013, cu toate implicatiile bugetare, a unei TVA diferentiata pentru produsele agricole, o TVA de 24%, din care 9% sa fie retinuta pentru buget si 15% sa fie rambursata producatorului. Este un program fundamental si ne dorim ca efectele de scadere a preturilor, dar mai ales de combatere a evaziunii fiscale si de sprijin a producatorilor autohtoni, sa fie pozitive in 2013", a afirmat Victor Ponta, la o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Totodata, Guvernul a decis infiintarea, in parteneriat cu bancile, unui fond de creditare din alocatiile de dezvoltare rurala, astfel incat sa fie posibile accelerarea fondurilor UE si evitarea dezangajarii a peste un miliard de euro la sfarsitul programului de dezvoltare rurala finantat de UE.

Deciziile fac parte dintr-un set de masuri pregatite de Guvern pentru sectorul agricol, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.