Preturile petrolului au crescut joi cu peste 2 dolari din cauza temerilor in crestere legate de tensiunile din Orientul Mijlociu.

Cotatiile au urcat cu pana la 2,3% dupa ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a atribuit atentatul din Bulgaria asupra unui autocar cu turisti israelieni organizatiei libaneze Hezbollah, sustinuta de Iran.

In Siria, fortele guvernamentale au atacat rebeii din Damasc, dupa o explozie care a ucis mai multi oficiali.

"Oamenii sunt ingrijorati in legatura cu ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu, iar acest fapt creste pretul petrolului", a declarat Jason Schenker, presedintele firmei de consultanta Prestige Economics din Austin, Texas, scrie MEDIAFAX.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, este in crestere cu 2,08 dolari, respectiv cu 2%, la 107,24 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane este in urcare cu 1,94 dolari, respectiv cu 2,2%, la 91,81 dolari pe baril, dupa ce a atins 91,94 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel inregistrat in timpul tranzactiilor dupa 29 mai.

Petrolul american a fost tranzactionat in crestere in ultimele sapte zile, aceasta fiind cea mai lunga cursa ascendenta dupa 24 februarie. De la inceputul acestui an, pretul este in scadere cu 7,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.