Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3) va fi deschis joi, cu exceptia iesirii spre Snagov in cazul careia lucrarile vor fi finalizate miercuri.

Premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi si fostul premier Calin Popescu Tariceanu au inaugurat astazi 56 de km din cei 62 de km ai tronsonului autostrazii Bucuresti-Ploiesti, relateaza evz.ro.

Premierul i-a avertizat pe reprezentantii Ministerului Transporturilor ca sunt responsabili pentru ca iesirea spre Snagov a autostrazii sa fie finalizata miercuri de catre Euroconstruct.

Pe autostrada Bucuresti-Ploiesti se va circula pe patru benzi, cu un regim de viteza de maximum 100 kilometri pe ora.

Atentionat de jurnalisti ca tronsonul de autostrada este pus in circulatie fara ca parcarile si alte facilitati sa fi fost terminate, premierul a apreciat ca ar fi fost o greseala ca punerea in circulatie sa fi fost amanata din acest motiv. Acelasi punct de vedere a fost sustinut si de fostul premier Tariceanu, care a aratat ca parcarile si statiile de benzina nu sunt obligatorii in aceasta faza.

"Un tronson de 60 kilometri este o distanta pentru care nu sunt necesare statii de bezina. Sunt fericit ca lucrarea a fost terminata, dar trist ca un proiect relativ modest, de 60 kilometri, dureaza atat", a spus Tariceanu, citat de MEDIAFAX.

In aceasta ordine de idei, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul isi mentine decizia de a acorda penalitati constructorilor.

"Cine zicea ca nu avem nevoie de autostrazi in Romania a gresit", a spus Ponta, facand referire la presedintele suspendat Traian Basescu, fost ministru al Transporturilor.

Autostrada a fost data in folosinta dupa patru termene amanate, iar costurile totale de constructie au fost de aproximativ 450 milioane de euro.

La o ora dupa inaugurarea autostrazii A3, Victor ponta a participat la inaugurarea tronsonului Cernavoda-Medgidia in lungime de aproximativ 20 de kilometri, scrie realitatea.net.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

"E bine sa dam drumul traficului ca acum vine lumea la mare (...) Sper ca de maine cei care vin la mare sa scape de cosmarul din toate satele si comunele si sper ca aceasta autostrada sa ajute si din punct de vedere economic si sa se termine anul acesta lucrarile la autostrada", a spus Ponta.

Premierul l-a strigat pe Radu Mazare, aflat si el la deschiderea tronsonului de autostrada: "Radu, unde esti. Ce mai vrei, o autostrada, un secretar de stat?".

Pentru moment, pe tronsonul Cernavoda-Medgidia se va circula doar pe o banda, cu o viteza maxima de 80 de kilometri pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.