Moneda nationala se va aprecia, iar cursul de schimb va reveni sub nivelul de 4,5 lei/euro dupa referendumul privind demiterea presedintelui si clarificarea situatiei de pe scena politica, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.

"Cursul e stabilit de Banca Nationala pe baza tranzactiilor de pe piata. Ne afecteaza direct si afecteaza cetatenii in primul rand, dar si firmele. Consider ca e o evolutie conjuncturala, cursul va veni inapoi, deci se va aprecia, cred eu, pana la un nivel de sub 4,5lei/euro, cam de unde a plecat in momentul respectiv, ca efect al calmarii si clarificarilor de pe scena politica", a spus Florin Georgescu,citat de hotnews.ro.

MAXIM ISTORIC: Euro a depasit pragul de 4,55 lei

Paritatea leu/euro a inceput sa creasca inca din urma cu doua saptamani, ca urmare a tensiunilor politice dintre PDL si USL, iar suspendarea presedintelui Traian Basescu a intensificat aversiunea la risc a investitorilor. Astfel, in ultimele doua saptamani moneda nationala s-a depreciat cu 2,5%.

Bloomberg: Leul este moneda cu cea mai proasta performanta din regiune


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.