Senatorul francez Aline Archimbaud a declarat ca exista sanse mari ca Parisul sa isi deschida piata muncii pentru romani si bulgari inca din toamna.

Senatorul Aline Archimbaud, din cadrul partidului ecologist, a anuntat ca a depus o propunere in Senat prin care cere Guvernului de la Paris sa elimine imediat restrictiile impuse pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari. Acestea sunt valabile, in circumstantele actuale, pana la 1 ianuarie 2014.

"Sper ca votul Senatului sa aiba loc la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie, asa cum a cerut grupul meu politic. (...) Rezolutia Senatului este o simpla exprimare de pozitie, o recomandare, dar avand in vedere situatia politica din Franta, are o mare importanta", a explicat Archimbaud.

Potrivit senatorului, actuala restrictie ii plaseaza pe romii bulgari si romani intr-o situatie dezavantajoasa. Ea a adaugat ca este adevarat ca sunt patru milioane de someri in Fransa, dar cateva mii de romani si bulgari nu vor schimba situatia, relateaza MEDIAFAX.

Campanie franceza pentru ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari

Franta, alaturi de Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Irlanda, Austria, Malta si Luxemburg au refuzat sa isi deschida piata muncii pentru romani si bulgari in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.