Romanii care isi cauta de munca, in afara tarii, prefera joburile din Marea Britanie, Franta, Germania si Suedia.

Marea Britanie ramane in continuare pe locul intai in topul tarilor cautate de utilizatorii platformei online Tjobs.ro (cu 8,74 %), urmata de Germania (cu 8,67 %) si de Franta (cu 7,56 %). De asemenea, cei in cautarea unui loc de munca in afara tarii au aplicat si pentru joburi in Italia (7,98 % din totalul aplicarilor) si Suedia (7,46 % din totalul aplicarilor, cu 39,71 % mai multe decat in perioada precedenta).

Ofertele de posturi ale altor 96 de state au fost de asemenea cautate. 50,63 % dintre vizitatorii platformei au preferat cautarea unui loc de munca intr-o tara europeana. Interesul pentru joburile cu destinatii exotice a crescut usor si in aceasta luna. Romanii sunt interesati de oferte de munca si in Orientul Mijlociu, pe continentul american sau pe cel african.

Numarul de oferte de munca in Marea Britanie a ramas constant, numarul pozitiilor vacante in aceasta tara fiind la acelasi nivel in luna iunie decat in luna anterioara, iar ofertele de munca in Italia au crescut cu 36%. Agentiile de recrutare propun in primul rand contracte de munca sezoniere, reprezentand 45,20 % din oferta totala.

Oferta de joburi sezoniere a inregistrat o scadere cu 4% in luna iunie, datorita faptului ca suntem in plin sezon, iar oferta pentru munca necalificata a crescut cu 3% fata de perioada anterioara. Ofertele de munca destinate specialistilor, in schimb, au inregistrat o usoara crestere, de 1,5 %, in luna iunie, fata de luna mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.