Desi programul de guvernare al USL promitea un moratoriu impotriva fractionarii hidraulice, cabinetul Ponta a blocat stoparea exploatarilor de gaze de sist.

O propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari vasluieni ce punea in discutie interzicerea exploatarii gazelor de sist in Romania a primit punct de vedere negativ de la Guvernul Ponta, scrie romanialibera.ro.

Potrivit programului de guvernare USL, echipa isi propunea „instituirea imediata a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea studiilor ce se afla in derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulica".

Potrivit siteului de internet al Senatului, Guvernul a dat punct de vedere negativ, pe data de 19 iunie, unei initiative legislative apartinand unui numar de 10 deputati PSD care propuneau interzicerea acestui tip de exploatari.

Propunerea legislativa privea „interzicerea explorarilor si exploatarilor perimetrelor cu zacaminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulica si anularea licentelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la aceasta tehnica".

Citeste si: Basescu: Gazele de sist nu produc riscuri serioase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.