Business 5 Iulie 2012 10:30
Castigul salarial mediu net a scazut in mai cu 23 lei, sau 1,5%, comparativ cu aprilie, cand au fost acordate primele de Paste.

Astfel, castigul salarial net a ajuns la 1.530 lei, iar cele mai mari salarii, de 4.325 lei, au fost inregistrate in extractia de petrol si gaze. La polul opuis, cele mai mici salarii (845 lei) s-au acordat in hoteluri si restaurante, relateaza MEDIAFAX.

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mic fata de luna aprilie 2012, cand s-au acordat prime ocazionale (prime de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou) ori s-au realizat productii si incasari mai mari (functie de contracte). De asemenea, castigul salarial mediu net din luna mai 2012 a scazut ca urmare a nerealizarilor de productie, incasarilor mai mici (functie de contracte), dificultatilor financiare si lipsei de comenzi cu care s-au confruntat unele unitati economice", se arata intr-un comunicat al INS.

Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in industria metalurgica (11,7%), iar cele mai mai cresteri in serviciile anexe extractiei (16%). In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna aprilie, de 0,4 - 0,5%. In invatamant castigul salarial mediu net a crescut fata de luna aprilie cu 2,4% ca urmare a platii cu ora a cadrelor didactice, se precizeaza in comunicat.

Comparativ cu luna mai a anului precedent, castigul salarial mediu net a crescut cu 4,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.