Rata somajului in zona euro a atins in luna mai nivelul record de 11,1% din populatia activa, fata de 11% in luna aprilie, conform datelor publicate de Eurostat.

O rata a somajului de 11% nu a fost inregistrata niciodata de la crearea zonei euro in 1999, scrie evz.ro.

De asemenea, este pentru a 13-a luna consecutiv in care rata somajului in zona euro este mai mare de 10%. In decursul ultimului an, 1,82 milioane de persoane au ingrosat randurile somerilor in zona euro care numara in prezent 17,561 milioane someri.

Situatia cea mai grava se inregistreaza in Spania, unde rata somajului este de 24,6%. Spania este urmata de Grecia, unde somajul se situa la 21,9% in luna martie. La polul opus se afla Austria (4,1%), Olanda (5,1%), Luxemburg (5,4%) si Germania (5,6%).

Potrivit analistilor, situatia nu se va imbunatati in vitorul apropiat, in conditiile in care zona euro se indreapta spre o contractie a activitatii economice in al doilea trimestru.

INS a anuntat astazi statisticile pentru Romania in aceasta privinta. Rata somajului in Romania a crescut cu 0,3% pana la un nivel de 7,7%. Cu toate acestea, Romania se afla sub media europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.