ESMA asigura integritatea, transparenta, eficienta si bun functionare a pietelor de titluri, precum si imbunatatirea protectiei investitorilor.

Autoritatea Europeana de Reglementare a Pietelor Financiare (ESMA) a deschis o ancheta cu privire la metodele utilizate de cele trei mari agentii internationale de rating pentru evaluarea bancilor, conform unei declartii a presedintelui institutiei Steven Maijoor.

ESMA, o autoritate independenta care contribuie la asigurarea stabilitatii sistemului financiar din Uniunea Europeana, a inceput sa inspecteze activitatea Moody’s Investors Service, Fitch Ratings si Standard & Poor’s.

Reglementarea agentiilor de rating a intrat in atributiile ESMA incepand cu anul trecut. Aceasta doreste sa evalueze inclusiv daca agentiile dispun de "suficiente resurse in materie de analiza", dupa ce sectorul bancar a fost in mai multe randuri supus unor modificari ale ratingurilor din partea agentiilor, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.