O retea de hackeri a lovit peste 60 de banci internationale si institutii financiare, reusind sa fure zeci de milioane de dolari zilnic.

Potrivit informatiilor furnizate de compania de securitate software "McAfee" si de Guardian Analytics, pana acum s-a descoperit ca au fost sustrase 60 de milioane de euro, intr-un adevarat "raid" al unei retele de hackeri prin conturile unor institutii financiare din lume, iar atacul continua.

Obiectivul infractorilor este sa sustraga mari sume de bani din conturi ale firmelor sau persoanelor fizice, in cadrul unei operatiuni coordonate la nivel international prin reteaua de hackeri, supranumita "Operation High Roller", dupa cum se arata in rapoartele companiilor de securitate cibernetica, informeaza Sky News.

Hackerii ar putea sustrage astfel chiar si peste 2 miliarde de euro, daca sistemul lor de furt nu va fi identificat in totalitate si anihilat, scrie romanialibera.ro.

"Ceea ce au facut ei diferit de atacurile obisnuite a fost faptul ca au reusit sa patrunda in serverele bancilor si sa construiasca soft-uri care sa functioneze automat" si "sa ocoleasca sistemul de alerta bancar privind desfasurarea unei activitati anormale", a relatat Sky News.

Specialistii de la McAfee au identificat pana acum 60 de servere diferite, cele mai multe in Rusia, intre care unul folosit la furtul a 60 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.