Peste 10 ani, Capitala Romaniei va arata cu totul altfel decat azi. Pentru modernizarea orasului, se vor investi intre 3 si 7 miliarde de euro. Sticla ia locul betonului. Cladirile isi schimba fatada si, o data cu ele, se deschide o noua epoca in real-estate. Pentru asta, e nevoie sa curga rauri de bani.

Cum arata Bucurestiul astazi, stim cu totii. Blocuri construite in perioada comunista, denumite "cutii de chibrituri". Vile ridicate inainte de razboi, unele degradate, altele pastrandu-si arhitectura. Pe la periferii - casute scapate de furia demolatoare a anilor '80. Centrul Civic cu Palatul Parlamentului si celelalte cladiri din zonele Unirii si Libertatii.

Cum va fi Capitala peste 10 ani? Machetele prezentate de catre developerii imobiliari parca descriu un cu totul alt oras. Un oras cu aspect avangardist, unde locuintele, blocurile pentru firme si supermagazinele pot sta unele langa altele fara sa se "deranjeze" reciproc. Si fara sa irite ochiul trecatorului. Cam acestea au fost temele conferintei "Oportunitati de Investitii in Municipiul Bucuresti - BEST 2005", care a avut loc saptamana trecuta la World Trade Center.

Pentru a pune intentiile in practica, e nevoie de bani. Cat costa schimbarea la fata a Capitalei? Evident ca un raspuns exact nu se poate da, mai ales ca intra in discutie mai multe categorii de cheltuieli: investitii directe, alocate punerii in aplicare a proiectelor, dar si investitii indirecte, atrase prin dezvoltarea zonelor. Un calcul succint ne duce undeva intre 3 si 7 miliarde de euro, suma necesara pentru "noul Bucuresti".


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.