Urmatoarea mare companie de stat care ar putea in insolventa este Oltchim Ramnicu Valcea, potrivit unor surse capital.ro.

Liderul de sindicat al companiei, Mihai Diculoiu, confirma aceste informatii si spune ca exista o astfel de intentie la nivelul Oficiului pentru Privatizare si al Ministerului Economiei. Problema Oltchimului in acest moment este lipsa capitalului de lucru.

“Exista o banca dispusa sa ne ofere un credit insa au nevoie de o garantie ca Oltchimul va functiona in continuare si va putea plati creditul. Insolventa si reorganizarea nu rezolva aceste probleme si pentru noi inseamna falimentul. Nu mai vorbim de privatizare si celelalte hotarari luate pana acum dar nepuse in aplicare”, mai spune Diculoiu.

Insolventa Hidroelectrica creeaza un precedent

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat ca guvernul sau a mostenit adevarate “bombe economice”, precum situatia Oltchim sau a Hidroelectrica, si are obligatia sa le rezolve prin eliminarea coruptiei politice si a avantajelor materiale de care beneficiaza cei implicati in operatiuni de fraudare a banilor publici, potrivit money.ro.

"Trebuie sa gestionam toate problemele pe care le-am mostenit, inclusiv de natura economica. Stiu situatia foarte grea de la Oltchim, si sper sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a gasi solutii, si situatia de la Hidroelectrica”, a explicat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.