Hidroelectrica nu intra in faliment, ci cererea de insolventa solicitata Tribunalului Bucuresti, fundamentata pe starea financiara a societatii, urmareste reorganizarea celui mai mare producator de energie electrica din tara.

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulprescu, a afirmat ca procedura insolventei nu este “niciun fel de strategema sau tertip sau nimic altceva decat o masura legitima obligatorie potrivit legii”, in conditiile in care compania a ajuns “intr-un mod nepermis” in situatia sa nu mai aiba lichiditati.

Legat de contractele bilaterale incheiate de Hidroelectrica, Remus Vulpescu a precizat ca, daca in urma procedurii de insolventa alte contracte vor fi ajustate sau afectate intr-un fel sau altul, acest lucru va ramane sa fie stabilit potrivit legii de judecatorul sindic, adunarea creditorilor, comitetul creditorilor si de administratorul judiciar, potrivit RomaniaLibera.ro.

"Uitandu-ne la situatia financiara a societatii, vedem ca ceva nu a functionat corect in activitatea Hidroelectrica pana in prezent", a afirmat Vulpescu. Acesta a declarat ca, in aceste conditii, trebuie verificati furnizorii, clientii, politica de personal, precum si subunitatile, filialele si sucursalele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.