Statul este obligat sa plateasca despagubiri de peste 14 milioane lei pentru un numar de 850 de persoane care au fost concediate in 2009 si au actionat guvernul Boc in instanta.

Obligatia statului de a achita aceste despagubiri este indicata intr-un document analizat la nivelul Guvernului privind "persoanele care au castigat in instanta, definitiv si irevocabil, la nivelul fiecarui minister, in urma destituirilor si concedierilor efectuate ilegal", au declarat agentiei surse oficiale.

Sursele citate au aratat ca din analiza efectuata la nivelul Executivului rezulta ca, pentru persoanele care au contestat in instanta decizia de concediere si au avut castig de cauza, statul trebuie sa achite despagubiri totale de peste 14,2 milioane lei, 10.000 euro si 15.955 dolari, la care se adauga sume care nu au fost deocamdata calculate de ministerele Agriculturii, Educatiei, Comunicatiilor, Afacerilor Externe.

"Unele ministere nu au comunicat sumele cu titlu de despagubiri, pentru ca nu toate obligatiile de plata, plus dobanzile aferente si penalitatile, au fost cuantificate prin sentintele civile pronuntate de catre instanta. Determinarea exacta a sumelor de plata, plus dobanzile aferente si penalitatile, se va realiza de catre directiile de specialitate existente la nivelul fiecarui angajator, la momentul punerii in executare a sentintelor ramase definitive si irevocabile", au declarat sursele, citate de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.