Mai mult de jumatate din locuintele din Romania sunt supraaglomerate, cel mai inalt nivel din UE 27.

Media comunitatii europene este de 20%, iar Romania mai este tara cu cele mai multe imobile locuite de proprietarii lor, potrivit presedintelui Alpha Bank, Sergiu Oprescu, citat de MEDIAFAX.

Locuinta supraaglomerata este cea in care numarul camerelor este mai mic decat numarul membrilor cu varsta de peste 18 ani din gospodari
e, iar in aceasta situatie se regasesc circa 55% din casele din Romania, comparativ cu 17,6% la nivelul UE 27, 22% in Cehia si in jur de 47% in Polonia, Ungaria si Bulgaria.

Oprescu: Bucuresti are nevoie de 15.000 de locuinte

In acelasi timp, Romania detine cele mai multe locuinte in care stau chiar proprietarii, cu un procentaj covarsitor, de 98% din total spatiu rezidential, nivel de care nu se mai apropie decat Ungaria, cu un procentaj de 95%. La nivel european, 69% din imobilele rezidentiale sunt locuite de proprietari, iar o rata mai inalta se mai regaseste in Bulgaria, cu 88%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.