Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, sa acorde companiei CFR S.A. un imprumut pentru achitarea datoriilor fata de furnizorii de energie electrica.

Conform proiectului, CFR va primi un imprumut de aproape 770 milioane lei, cu scadenta la 30 noiembrie 2012, din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al trezoreriei statului, pentru plata obligatiilor restante inregistrate la 31 martie fata de furnizorii de energie electrica.

"Plata sumelor se va realiza cu conditia renuntarii de catre furnizorii de energie electrica la penalitatile de intarziere calculate pana la data platii obligatiilor restante inregistrate la data de 31 martie 2012", se arata in documentul citat de hotnews.ro.

Datoriile vor fi achitate catre EON (9,7 milioane lei), Enel (347 milioane lei), CEZ (167,4 milioane lei), Electrica Muntenia Nord (11,1 milioane lei) si Electrica Furnizare (234,7 milioane lei).

Imprumutul este o masura asupra caruia Guvernul a cazut de acord cu Fondul Monetar International


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.