Business 5 Iunie 2012 10:35
Presedintele american Barack Obama crede ca "europenii au capacitatea sa actioneze pentru a rezolva" criza monedei euro.

"Presedintele crede ca europenii au capacitatea de a actiona pentru a rezolva asta si ca acestia au luat deja masuri semnificative", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Casei Albe, luni in cursul conferintei sale de presa zilnice.

Purtatorul de cuvant al presedintiei americane a adaugat totusi ca "riscuri serioase exista inca si fara indoiala pietele sunt inca sceptice" privind masurile deja adoptate. "Astfel consideram ca si alte masuri trebuie sa fie luate", a insistat Carney, citat de MEDIAFAX.

Washington a discutat cu partenerii sai europeni despre "deciziile dificile" precum salvarea bancilor din fonduri publice decisa la sfarsitul lui 2008. Purtatorul de cuvant a adaugat ca responsabilii de pe cele doua laturi ale Atlanticului au discutat despre felul in care "unele dintre aceste lectii invatate aici ar putea fi aplicate in Europa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.