Prim-ministrii statelor UE prezenti la Bucuresti vor semna o Declaratie comuna in scopul cresterii economice si crearii locurilor de munca.

Prin acest mesaj comun care se preconizeaza sa fie agreat, statele membre ale grupului "Prietenii coeziunii" urmaresc sustinerea unui nivel corepunzator de finantare a politicii alocarilor, pentru garantarea raspunsului adecvat la nevoile specifice ale tarilor membre si regiunilor UE, se arata intr-un document oficial al reuniunii.

"Se va evidentia ca politica de coeziune este un instrument investitional care raspunde pe deplin atingerii obiectivului de crestere si crearea locurilor de munca la nivelul UE", se arata in document, scrie MEDIAFAX.

Premierii statelor membre UE prezenti la Bucuresti vor pregati astfel un demers comun, in perspectiva discutiilor de la Consiliul European, din 28-29 iunie, unde va fi analizat cadrul financiar multianual al UE.

Guvernul roman a anuntat anterior ca la Bucuresti se vor afla reprezentanti la nivel inalt din Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia si Spania, precum si ai Comisiei Europene.

Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, are programate intalniri cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta si va participa la randul sau la conferinta "Provocari si oportunitati ale viitorului buget al Uniunii Europene", de la Bucuresti.

Romania este una dintre sustinatoarele politicii de coeziune, care vizeaza mentinerea politicilor prin care se aloca fonduri statelor mai putin dezvoltate, pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare al mediei UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.