Business 30 Mai 2012 12:25
Actiunile Facebook au inchis sub 29 de dolari, dupa o scadere de aproape 10% in sedinta de marti la New York, investitorii parasind in masa compania.

Facebook s-a depreciat pe piata Nasdaq cu pana la 10%, atingand un minim de 28,65 dolari pe actiune, si a inchis la 28,84 dolari pe unitate, in coborare cu 9,6%, relateaza stirileprotv.ro.

Reteaua de socializare a debutat pe bursa pe 18 mai, la 38 de dolari pe actiune, dupa ce a atras in oferta publica initiala 16 miliarde de dolari si si-a adjudecat o capitalizare de 104 miliarde de dolari, mai mult decat valoarea de piata cumulata a Hewlett Packard si Dell.

Cat a obtinut Facebook prin oferta publica pe bursa?

De atunci, compania a pierdut aproximativ 25 miliarde de dolari din capitalizare, suma echivalenta cu valoarea de piata a bancii de investitii Morgan Stanley, aranjorul principal al ofertei publice initiale a Facebook.

Smartphone de la Facebook, cu un strop de "magie" de la Apple

"Faptul ca actiunea a scazut in prima zi de tranzactionare a optiunilor arata ca investitorii pariaza pe noi deprecieri sau ca isi cumpara contracte de asigurare. Investitorii ar putea dori sa pastreze actiunile, insa cumpara asigurare pentru a fi acoperiti in caz ca pretul continua sa scada", comenteaza un analist.

Zuckerberg iese din top 40 miliardari, dupa scaderea actiunilor Facebook

Scaderea este pusa si pe faptul ca o parte dintre investitori nu au incredere in perspectivele financiare ale Facebook, iar reaparitia zvonurilor legate de un smartphone Facebook au nemultumit pe cei care considera ca este o idee proasta.

In plus, la foarte putin timp dupa costisitoarea achizitie a Instagram pentru un miliard de dolari se contureaza o achizitie apropiata ca valoare: cea a Opera Software cara ar putea ajuta cea mai mare retea sociala sa creeze propriul browser, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.