Business 29 Mai 2012 12:26
Romania a exportat armament in valoare de 131 de milioane de euro in 2011, in crestere cu 6% fata de anul precedent.

Mai mult,. exporturile de arme au crescut cu aproape 30% fata de anul 2009, conform rapoartelor trimestriale publicate de Departamentul pentru Controlul Exporturilor din cadrul Ministerului de Externe, rapoarte citate de romanialibera.ro.

In 2011, Romania si-a intarit vanzarile de armament in unele state, dar a si pierdut contracte in alte parti ale globului. Cel mai bun client de armament romanesc in 2011 au fost Statele Unite ale Americii.

O surpriza veritabila este si Olanda, statul european care a cheltuit cei mai multi bani pe armament romanesc, in ciuda tensiunilor diplomatice privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Afghanistan, Marea Britanie si Bulgaria sunt alti clienti fideli ai fabricelor de armament romanesti. In schimb, clienti precum Maroc si-au injumatatit importurile din Romania, iar Germania a cumparat de aproape 4 ori mai putin armament romanesc. De asemenea, Romania nu a mai exportat aproape nici un fel de armament in Irak, fata de anul precedent cand a vandut de 10,5 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.