Ministerul britanic de Interne a inceput sa faca planuri pentru un posibil aflux de imigranti din Grecia si alte tari europene in cazul prabusirii euro.

In cazul in care Grecia va parasi zona euro si va intra in faliment, milioane de persoane si-ar putea pierde locurile de munca si ar putea cauta de lucru in strainatate, generand temeri de contaminare a altor tari slabe din zona euro. Marea Britanie, ca tara care nu este membra a zonei euro, ar putea fi vazuta ca o alternativa atractiva.

Theresa May a declarat pentru Daily Telegraph ca Guvernul se pregateste sa se confrunte cu miscari importante de persoane in cazul unei prabusiri a monedei unice, dar fara a preciza tipul de raspuns pe care il ia in considerare.

Premierul britanic: Grecii aleg in iunie daca raman sau pleaca din zona euro

Ea a declarat ca pentru moment nu exista dovezi privind o crestere a imigratiei, adaugand ca este "dificil de spus cum va evolua aceasta situatie in urmatoarele saptamani".

In plus, directorul FMI Christine Lagarde a anuntat ca institutia financiara nu are planuri de ameliorare a masurilor de austeritate care afecteaza Grecia. "Ma gandesc mai mult la copiii dintr-o scoala din Niger care primesc educatie doua ore pe zi", a afirmat ea. "Ma gandesc la ei tot timpul. Pentru ca eu cred ca ei au mai multa nevoie de ajutor decat persoanele din Atena", a continuat Lagarde, potrivit MEDIAFAX.

Comentariile directorului FMI vor inflama si mai mult resentimentele grecilor fata de organizatia monetara, in timp ce structurile sociale continua sa se deterioreze in Grecia. Corespondentul Sky News la Atena sustine ca farmaciile se tem ca vor ramane fara medicamente dupa inghetarea fondurilor guvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.