La summit-ul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) de la Tunis, Nick Negroponte, fondatorul MIT Media Lab, intentioneaza sa prezinte publicului prototipul functional al noului sau aparat, un laptop care ar costa 100 de dolari, informeaza International Herald Tribune. Scopul pe care si l-a propus Nick Negroponte si alti cercetatori din cadrul MIT este sa ofere instrumentele esentiale intr-o lume moderna milioanelor de copii si tineri dezavantajati de conditiile financiare precare, cum ar fi cei din statele africane.

Sistemele ar trebui produse in cantitati record, de ordinul milioanelor de unitati, iar guvernele statelor implicate in proiect vor fi primii clienti ai acestui calculator. Pana acum, presedintele Braziliei, Luiz Ignacio "Lula" da Silva a fost de acord sa cumpere un milion de unitati, a afirmat Negroponte, citat de CNN. Chile, Argentina si Thailanda sunt urmatoarele pe lista. Negroponte spera sa poata incepe productia in cursul anului viitor, iar volumul de unitati ar ajunge la cateva zeci de milioane in 2007.

Laptop-ul de 100 de dolari este un aparat nepretentios, cu un ecran de 7 inci, destinat pentru editarea de texte si Internet. Nu are hard drive, folosind in locul acestuia o memorie flash ca la aparatele de fotografiat digitale. Procesorul, fabricat de AMD, atinge o putere de 500 de megaherti.

Totusi, pana acum campanii similare de apropiere pe plan informatic a tarilor in curs de dezvoltare, de natiunile avansate din punct de vedere economic si tehnologic, au fost sortite esecului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.