Ordinul ministerial privind reactivarea restrictiilor impuse romanilor pe piata muncii din Spania a fost trimis la Uniunea Europeana, spre autorizare.

Secretariatul General al Ministerului Muncii si Imigratiei din Spania a emis noi instructiuni referitoare la regimul lucratorilor romani, valabile pana la 31 decembrie 2012.

Printre instructiuni se precizeaza ca nu mai este impusa intoarcerea in tara de origine la sfarsitul contractului de munca pe perioada determinata.

Totodata, se subliniaza clar statutul membrilor de familie al lucratorilor romani, atat in cazul celor care au deja drept de munca, cat si al celor care sunt nevoiti sa solicite/obtina in prealabil permis de munca.

O alta clarificare adusa are in vedere membrii de familie de nationalitate romana (sot, sotie si copii pana in 21 ani sau aflati in intretinere) care sunt tratati conform legislatiei UE aplicabile cetatenilor comunitari si nu ca romani supusi restrictiilor impuse anul trecut in data de 22 iulie, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.