Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) informeaza ca primele brute subscrise de societatile de asigurari au crescut cu 0.35% fata de perioada similara a anului trecut.

Astfel, primele brute subscrise de societatile de asigurari in primul trimestru al acestui an au cumulat o valoare de 2,17 miliarde lei, scrie evz.ro.

Subscrierile aferente segmentului de asigurari generale au totalizat 1,73 miliarde lei lei si au inregistrat un avans cu 0,55% fata de perioada similara a anului trecut. Primele brute subscrise pentru asigurarile de viata s-au situat la 31,9 milioane lei, nivel in scadere anuala cu 0,45%.

"Pentru prima data, dupa aproape trei ani de zile, rezultatele inregistrate de asiguratori arata intrarea pietei de asigurari pe o tendinta de stabilizare. Desi piata de asigurari se afla inca sub presiunea generata de incertitudinea cu privire la evolutia indicatorilor macroeconomici, putem estima ca, in acest an, primele brute subscrise totale se vor mentine la un nivel similar celui inregistrat in 2011", a declarat Constantin Buzoianu, presedintele CSA, citat de Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.