Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: Poate ca TVA de 9% la paine nu va reduce pretul, dar va scadea evaziunea cu 15-20%.

"Nu vad scaderea TVA la produsele alimentare de baza ca pe o masura sociala, asa cum au incercat altii s-o prezinte, care sa aiba ca scop reducerea pretului la paine. Acesta este aspectul si implicatia sociala. Chiar daca nu se va reduce pretul la paine, probabil ca va stagna pentru o anumita perioada", a spus Constantin, citat de MEDIAFAX.

Fuia: Reducerea TVA la alimente nu va duce la scaderea preturilor

El a adaugat ca efectul vizat de autoritati prin scaderea TVA este combaterea evaziunii fiscale. Conform analizei ministerului sau, la comercializarea de paine se inregistreaza cea mai mare evaziue fiscala, ceea ce face alimentul respectiv un candidat perfect pentru reducerea TVA-ului.

Produsele de panificatie, primele la rand pentru reducerea TVA-ului

"In momentul in care TVA a crescut la 24%, evaziunea a ajuns la 71%. Asa cum arata simularile credem ca putem sa reducem evaziunea intre 15 si 20% intr-un anumit timp daca vom scadea TVA la 9%", a mai spus Constantin.

FMI nu recomanda reducerea TVA pe anumite segmente de produse

.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.