Comisia Europeana (CE) a deschis o ancheta aprofundata in legatura cu modificarile aduse planului de restructurare a Bancii ING.

ING a beneficiat in 2008 de ajutoare publice colosale, cum ar fi un aport de capital din partea statului olandez de 10 miliarde de euro, relateaza capital.ro. Prin urmare, planul de restructurare al bancii "justifica o analiza aprofundata". Modificarile aduse planului ar putea provoca distorsiuni concurentei, se teme CE.

Comisia este preocupata indeosebi in legatura cu faptul ca ING n-a varsat „remuneratia adecvata” in 2010 si 2011 puterilor publice olandeze, in timp ce banca declara ca acumuleaza beneficii.

O alta motivatie pentru ancheta este ca ING ar fi utilizat ajutoarele publice pentru a-si dezvolta activitatile in Italia in detrimentul concurentilor sai.

„Planul a cunoscut probleme de executie, care trebuie sa faca obiectivul unei analize complementare aprofundate. Am convingerea ca ele ar putea fi solutionate impreuna cu autoritatile olandeze”, a declarat comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.