Business 13 Mai 2012 10:49
Productia agricola va fi mai mica in 2012, fata de anul trecut, din cauza secetei si a lipsei de resurse financiare, potrivit lui Adrian Radulescu, presedinte al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.

"In 2012 vom avea o productie mai mica, atat pe vegetal cat si pe animal, respectiv la pasare si porc. Din cauza secetei si a lipsei de fonduri din buget, multi fermieri au renuntat sa mai creasca aceste animale. Daca actualul ministru va lua decizia sa suplimenteze bugetul Ministerului Agriculturii, cred ca lucrurile se vor indrepta", a precizat Radulescu, citat de evz.ro.

Ne plangem de saracie, insa, cati dintre tineri mai MUNCESC pamantul?

Culturile de primavara sunt in siguranta, insa probleme pot aparea la culturile de toamna. Deputatul considera ca Romania nu are pusa la punct o retea de irigatii si de aceea agricultura romaneasca este in continuare dependenta de ploi, in conditiile in care seceta s-a instalat deja in anumite regiuni ale tarii.

"Romania este inexistenta cand vorbim de sistemul de irigatii, cu doar 70.000 de hectare, intr-o tara cu 8 milioane de hectare de terenuri agricole. Nici nu are rost sa discutam. Se tot vorbeste de posibilitatea acreditarii ANIF ca operator de energie, dar legislatia europeana nu permite acest lucru", a adaugat seful Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

Agricultura si industria, motoarele cresterii PIB de anul trecut

Romania a avut anul trecut cele mai mari suprafete cultivate cu porumb si floarea soarelui din Uniunea Europeana si a doua cea mai mare productie, dupa Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.