Business 13 Mai 2012 10:23
Rata anuala a inflatiei a coborat in aprilie, ca urmare a ieftinirii alimentelor, la 1,8%, nou minim istoric.

Cresterea preturilor de consum fata de martie a fost de doar 0,07%, sub estimarile analistilor. In aprilie 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au scazut cu 0,1%, iar preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%.

Topul scumpirilor din ultimii 20 de ani. Preturile au crescut de 37.000 de ori

Dintre alimente de departe cea mai mare crestere a fost inregistrata la oua, de peste 16%. Cartofii s-au ieftinit cu 3,6%, in cazul celorlalte alimente care au inregistrat scaderi preturile fiind mai mici cu sub 1%, scrie MEDIAFAX.

Membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania au apreciat, in cadrul unui sondaj intern, ca inflatia anuala va cobori dupa primele patru luni la 2,2%. Estimarile au variat intre 2% si 2,5%.

Rata anuala a inflatiei a scazut in martie la 2,4%, un nou minim istoric la acea data, cresterea preturilor de consum fata de februarie fiind de 0,42%.

Isarescu: Inflatia va urca in semestrul doi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.