Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a anuntat, miercuri, ca BNS va depune la Guvern, in aproximativ o luna, un proiect de reducere a TVA la produse alimentare de baza si servicii, care sa fie sustinut de reprezentantii FMI si CE.

Dumitru Costin a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca actualele propuneri de reducere a TVA formulate de politicieni nu vor avea rolul de a scoate la suprafata evaziunea fiscala, transmite MEDIAFAX.

"In circa o luna, BNS va pune pe masa Guvernului o propunere, care sa fie sustinuta si de cei de la FMI si CE, in ceea ce priveste un mecanism prin care se poate aplica in Romania o cota redusa de TVA la produse alimentare de baza si servicii. Asa cum se discuta, dupa ureche, in Romania, pe acest subiect, sunt lucruri despre care nimeni nu vrea sa spuna adevarul. Din intamplare sau nu, o buna parte din produsele aflate pe lista politicienilor de a reduce TVA la ele sunt produse pe care se face cea mai mare evaziune, iar aceasta poveste ca reducem TVA si scoatem la suprafata economia subterana este doar o poveste. In niciun caz nu se va produce nicio scoatere la lumina a evaziunii", a spus Dumitru Costin.

FMI nu recomanda reducerea TVA pe anumite segmente de produse

Liderul BNS a precizat ca tentativele de reducere a TVA propuse de politicieni "nu genereaza un mecanism prin care comerciantul sa fie determinat sa reduca pretul cu amanuntul". "Reducerea de TVA, asa cum este ea propusa, va avea din punctul de vedere al consumatorului final, fie el bogat sau sarac, un efect neutru, adica toti vor avea acelasi beneficiu, vor cumpara produsul la acelasi pret", a explicat Costin.

Citeste si Produsele de panificatie, primele la rand pentru reducerea TVA-ului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.