Business 9 Mai 2012 10:19
OMV Petrom (SNP) a inregistrat in perioada ianuarie - martie 2012 un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro).

Astfel, in primul trimestru al 2012 profitul a crescut cu 65% fata de acelasi interval din anul precedent. Vanzarile au urcat 21%, la 6 miliarde lei (1,3 miliarde euro), relateaza MEDIAFAX.

"In primul trimestru, pretul majorat al titeiului si aprecierea dolarului fata de leu au favorizat rezultatele segmentului E&P (Explorare si Productie, n.r), dar, in acelasi timp, au influentat negativ marjele si volumele din activitatea de R&M (Rafinare si Marketing). Pe parcursul trimestrului am inregistrat un progres considerabil in cadrul proiectelor cheie de investitii si am continuat sa ne consolidam performanta operationala, datorita masurilor de management strict al costurilor", a declarat intr-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Noi majorari de preturi la BENZINA SI MOTORINA

Explicatia oferita de companie include si referiri la iarna grea care a pus stapanire pe Romania in perioada in discutie.

"Iarna severa a determinat cresterea volumului vanzarilor de gaze si, in plus, am inregistrat marje imbunatatite, in special la gazele extrase din depozite", se precizeaza in comunicat.

Vestea buna este ca o data cu profitul a crescut si valoarea investitiilor. Investitiile din perioada ianuarie-martie au cumulat 1,14 miliarde lei (263 milioane euro), valoare cu 81% mai mare fata de nivelul raportat din intervalul similar al anului trecut, de 633 milioane lei.

Citeste si
Analiza: Evolutia petrolului in 2012. Vesti proaste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.