PDL solicita Guvernului Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, si nu cu 8%.

PDL sustine ca Guvernul Ponta are banii pentru a reintregii salariile bugetarilor cu 16%. "Comisia de Munca a Partidului Democrat Liberal solicita Guvernului Victor Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, si nu cu 8%, cum a anuntat in aceasta dimineata ministrul Finantelor, Florin Georgescu. Apreciem ca transa de majorare de 8% reprezinta un esec al negocierilor purtate cu FMI si Comisia Europeana si arata nivelul de incredere pe care organismele internationale cu care Romania are acorduri il ofera guvernarii de stanga instalate in tara noastra", se mai arata in comunicatul citat de MEDIAFAX.

PDL mai sustine ca majorarile salariale care se vor aplica de la 1 iunie, chiar daca reduse fata de planul initial, sunt rezultatul aplicarii - in ultimii doi ani - a unor politici si masuri economice prudente si responsabile, "nicidecum rezultatul demagogiei ieftine promovate de liderii USL". "Prin urmare, cerem Guvernului Ponta sa explice esecul negocierilor cu privire la cresterea salariilor in sistemul bugetar asa cum a promis", adauga PDL.

Reprezentantii Guvernul Ponta au declarat, dupa intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE ca bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creste cu 8%, restul de pana la 15% urmand sa fie acordat tot in cursul anului 2012, in luna octombrie sau noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.