Daca alegerile din Franta au adus la conducerea republicii un socialist moderat, scrutinul din Grecia are implicatii mult mai grave asupra zonei euro, dupa cum apreciaza economistul Nouriel Roubini, intr-o serie de comentarii pe Twitter.

"Alegerile din Grecia sunt mult mai serioase decat cele din Franta, in conditiile in care primele duc la haos, in timp ce Hollande se va dovedi a fi un moderat", a comentat Roubini pe reteaua de socializare Twitter, citat de Business Insider.

Pe de alta parte, tot in acest weekend s-au afisat si rezultatele preliminare ale alegerilor din Grecia, unde partidul comunist KKE si cel neo-nazist "Aurora de Aur" au obtinut impreuna circa 16% din locurile in Parlament.

Partidele radicale din Grecia au reusit sa obtina doua treimi din locurile din legislativ, in timp ce partidele pro-austeritate, care se presupune ca vor lupta pentru mentinerea tarii in zona euro, au obtinut o treime din voturi.

Potrivit lui Roubini, atat grecii cat si francezii au votat impotriva sustinatorilor austeritatii, in masura in care recesiunea din zona euro se adanceste.

Citeste integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.