Business 6 Mai 2012 12:03
Seful statului a declarat, la intalnirea cu delegatia FMI, ca mentinerea la nivelul actual a deficitelor la fondurile de asigurari de sanatate si pensii reprezinta elementul esential pentru perioada urmatoare.

"Sunteti aproape de terminarea misiunii, dupa cum am inteles. Si as vrea sa stiu cum e imaginea de ansamblu acum. Asa cum am discutat cu ministrul de Finante, elementul cheie legat de platile pe care trebuie sa le faceti in perioada urmatoare trebuie sa ramana la stadiul de a nu afecta deficitele structurale ale fondului de asigurari de sanatate si ale fondului de pensii. Este elementul esential din punctul meu de vedere. Nu voi trimite scrisoarea Parlamentului daca acest principiu nu va fi respectat", a afirmat Basescu la inceputul discutiei cu delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, potrivit MEDIAFAX.

Negocierile cu FMI s-au incheiat cu succes, dupa doua zile de discutii la BNR, partea romana si delegatia institutiei internationale stabilind termenii noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv.

Citeste si
Salariile bugetarilor cresc in etape, iar pensionarii isi primesc banii inapoi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.