Business4 Mai 2012

Lectura de un minut

Preturile alimentelor la nivel global au coborat in aprilie, pentru prima data in acest an, ca urmare a ieftinirii zaharului si cerealelor, si s-ar putea inscrie pe un trend descendent in urmatoarele luni, potrivit Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a ONU.

Indicele Preturilor Alimentelor, prin care organizatia urmareste lunar evolutia preturilor pe piata mondiala pentru un cos format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar, s-a situat la 214 puncte in aprilie, comparativ cu 217 puncte in martie, luna pentru care datele au fost revizuite, potrivit Reuters.

  • Care sunt factorii care au dus la scaderea de preturi?

Nivelul indicelui a fost impins in jos de scaderile lunare cu 2,5% la pretul porumbului, cu 1% la grau si cu 5% la zahar, care au anulat majorarea cu 2,2% la uleiuri vegetale potrivit MEDIAFAX.

"Preturile vor ramane, probabil, sub o presiune de scadere in urmatoarele cateva luni", a declarat Abdolreza Abbassian, economist la Organizatia pentru Alimente si Agricultura, adaugand ca vremea ramane un factor critic.

Pretul soia, aflat in crestere de la inceputul anului, va continua, probabil, sa urce, punand presiune si pe cotatia porumbului, a adaugat Abbassian.

Citeste si:
Chiritoiu atentioneaza companiile sa nu profite de panica pentru...
Chiritoiu atentioneaza...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.