Fostul sef ANAF Sorin Blejnar a anuntat ca demisioneaza de la conducerea departamentului care va controla marile averi.
Motivul invocat este acela ca Blejnar nu doreste sa lucreze intr-o administratie condusa de Victor Ponta, si ca va activa intr-o firma privata sau se va implica in politica.

"Am decis sa demisionez din functia publica de director al Departamentului numit generic «Directia de Control al Marilor Averi», din cauza faptului ca sunt un om de onoare. Refuz sa lucrez intr-o administratie publica condusa de un premier care in ultimii ani a atacat si denigrat continuu activitatea ANAF si a conducerii acesteia din considerente personale si politice. In timpul mandatului am incercat, si in buna parte am reusit, sa instaurez un principiu foarte clar: "Legea fiscala trebuie respectata de toti contribuabilii". Doar asa am reusit in toti acesti ultimi ani, marcati de o criza economica financiara globala profunda, sa asiguram veniturile bugetare necesare platii pensiilor, salariilor si finantarii investitiilor statului. In viitor voi activa in mediul privat, avand deja cateva oferte de colaborare de la companii private, insa analizez in perioada urmatoare si varianta de a intra in politica", a declarat fostul presedinte ANAF, pentru MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.