Cum va arata lumea peste 100 de ani? Daron Acemoglu, economist la Massachusetts Institute of Technology (MIT), face previziuni despre viitorul copiilor nostri, citat de BusinessInsider.

  • Gradul de poluare la nivel global se va inrautati
Cursa pentru industrializare a Chinei si a altor state emergente se rezuma, din nefericire, si la emisii tot mai mari de gaze cu efect de sera si la schimbari climatice, in cea mai mare parte din cauza dioxidului de carbon.

O modalitate de a reduce ritmul acestui proces este transferul in masa a tehnologiilor catre sfera energiei regenerabile, dar care ar fi aproape imposibil fara un acord global intre natiuni. Energia regenerabila in industrie, desi este un trend, nu se bucura insa de o piata majora pentru creste destul de repede. In acest context, mai multa poluare nu ar face decat sa afecteze in continuare ecosistemul natural.

  • Regimurile islamice vor cunoaste declinul
Tinerii din tari precum Egipt, Siria si Arabia Saudita devin tot mai constienti de controlul autoritatilor asupra vietii acestora. Mirajul societatilor vestice va incita sentimentul populatiei din aceste state catre o schimbare politica si posibile represalii.

Odata ce vantul schimbarii ia controlul regiunii Orientului Mijlociu, iar femeile si minoritatile lupta tot mai mult pentru drepturile individuale si colectiv, utilizarea religiei pentru cotrol social, politic si economic va inceta treptat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.