Fondurile mutuale diversificate si de actiuni au randamente cu 30% peste inflatie

Pe termen scurt, insa, incertitudinea modelului de impozitare a castigurilor din actiuni ce va fi adoptat de Ministerul Finantelor determina o crestere a fluctuatiilor la bursa. De aceea, administratorii de fonduri mutuale au mai scazut din expunerile pe actiuni, pentru a diminua riscul.

"Declaratiile politice contradictorii si incertitudinea in ceea ce priveste sistemul de impozitare, care poate genera iesiri masive sau cumparari masive pe piata de capital in luna urmatoare, ne-a determinat sa micsoram ponderea actiunilor in portofoliul fondurilor noastre, de la 45% la 25%, in unul din cazuri si de la 75-80% la circa 56%, in ultimele doua saptamani", ne-a declarat Eugen Voicu, presedinte al sociatatii Certinvest. Cu toate acestea, plasamentele inteligente ademenesc investitorii si tot mai multe banci intentioneaza sa intre pe piata fondurilor mutuale de actiuni si diversificate.

Spre exemplu, Soci?t? G?n?rale Asset Management (SGAM), o companie detinuta de BRD Soci?t? G?n?rale, a depus deja la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare documentatia pentru lansarea unui astfel de fond de investitii diverse, in actiuni.

Surse din piata spun ca Finansbank, Raiffeisen si BancPost sunt si ele interesate de lansarea unor fonduri pe actiuni sau diversificate. Oficiali ai Raiffeisen si ai BancPost au confirmat aceste planuri.

Felicia Popovici, director general al Raiffeisen Asset Management, ne-a declarat ca fondurile Raiffeisen vor fi lansate in primavara anului viitor, insa din motive tehnice, ce tin de autorizare, si nu din cauza momentului incert de pe piata. Totusi, investitiile masive in actiuni vor mai avea de asteptat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.