Business26 Aprilie 2012

Lectura de un minut

Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate in 2012 din lipsa de bani la Administratia Fondului de Mediu (AFM), a anuntat, miercuri, ministrul Mediului, Korodi Attila.

"Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea suntem in imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiti ca programul care a inceputul anul acesta sa se termine la cota alocata pana acum, pentru ca nu mai avem resurse financiare sa suplimentam", a declarat Korodi Attila, intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului, dificultatile financiare de la fondul de mediu au aparut dupa ce, printr-o decizie guvernamentala, surplusul de bani din anii trecuti a fost blocat.

"Avem in conturile administratiei banii de anul trecut, luam si dobanda pe ei, insa nu avem voie sa-i folosim din ratiuni de mentinere in limite normale a deficitului bugetar", a declarat Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Si ministrul Korodi Attila a declarat, in conferinta de presa, ca decizia Guvernului are legatura cu limitarea cheltuielilor bugetare in anul 2012.

"Este o decizie a guvernului, nu apartine ministerului sau ministrului Mediului. Sunt ratiuni bugetare, lucruri care tin de incadrarea intr-o anumita limita a cheltuielilor pentru acest an", a spus ministrul Korodi, conform MEDIAFAX.

Citeste si:
Tăriceanu, atac la adresa Guvernului: „Furați mai puțin și o să fie...
Tăriceanu, atac la adresa...

Atat ministrul, cat si seful AFM au tinut sa intareasca faptul ca bani exista si ca destinatia lor nu va fi schimbata.

"Speram ca, la un moment dat, probabil la jumatatea acestui an, cu ocazia unei rectificari bugetare, sa prim fonduri suplimentare. Nu de la buget, ci sa ni se permita sa cheltuim din acesti bani aflati in conturile AFM", a mai explicat Korodi.

  • Si programul Casa Verde va avea dificultati in derulare in 2012
"Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde, anul acesta, ne concentram eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor si plata sumelor in urma investitiilor facute anul trecut in acest program", a mai explicat Korodi.

Citeste si:
Țara în care programul RABLA te ajută să-ți cumperi bicicletă sau...
Țara în care programul RABLA...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.