Guvernul a decis sa scoata din trezorerie 500 milioane lei pentru a acoperi in al doilea trimestru platile aferente proiectelor din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Executivul a fost obligat sa recurga din nou la aceasta procedura aplicata si in cazul altor programe, scrie MEDIAFAX.

Din suma totala scoasa din trezorerie, din sume obtinute de stat din privatizare, pentru POS privind "Cresterea Competitivitatii Economice", 170 milioane lei vor fi utilizate drept plati aferente proiectelor pentru luna aprilie, 130 milioane lei pentru luna mai si 200 milioane lei pentru luna iunie, conform unei hotarari aprobate recent de Guvern.

Operatiuni similare au fost decise anterior si pentru Programul Operational Regional (POR) si Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), din cauza epuizarii prefinantarii asigurate de Comisia Europeana.

Obiectiv general al POS "Cresterea Competitivitatii Economice" il constituie reducerea decalajelor intreprinderilor romanesti fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.