Tot mai multi tineri europeni, intre care si romani, aparent victime ale crizei economice, se lasa sedusi de posibilitatea de a castiga intre 3.000 si 5.000 de dolari si accepta sa transporte droguri din America Latina.

"Sunt romanca. Sunt acuzata de trafic de droguri", povesteste Elena, arestata la Quito, in Ecuador. Ea risca 16 ani de inchisoare. Ca multi altii, Elena s-a lasat sedusa de banii promisi cu usurinta de traficanti. "Mai intai am inghitit seminte de struguri pentru a ma obisnui deoarece era prima data pentru mine. Ulterior am trecut la capsule umplute cu droguri. Am inghitit 92 dar nu stiam ce erau acestea, credeam ca sunt diamante", povesteste ea, conform MEDIAFAX.

Din America Centrala pana in Chile, numeroase persoane aflate in situatia Elenei incearca sa gaseasca scuze pentru ceea ce au facut. Multe dintre ele sunt originare din Spania, Portugalia sau tari din Europa de Est

"Ceea ce pot obtine ca plata pentru un transport nu va rezolva problemele lor economice. Daca un asa-zis turist spaniol are dificultati, de exemplu, cu ipoteca din cauza crizei, el va primi intre 3.000 si 5.000 de dolari pe transport. Nu el va fi cel care va castiga 80.000 sau 100.000 de dolari pe un transport de droguri. Cu toate acestea sunt multi cei care isi incearca norocul", explica expertul peruan Jaime Garcia.

Ca urmare a cresterii numarului de arestari, politia chiliana a cerut personalului sau sa supravegheze indeaproape turistii europeni care fac sejururi scurte si frecvente in America de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.