RCS&RDS a anuntat ca nu mai difuzeaza Antena 1 si Antena 3 pe platforma de satelit Digi, intrucat compania de telecomunicatii nu mai poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de euro pe an.

Suma despre care este vorba ar fi fost solicitata de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a celor doua televiziuni.

Potrivit unui comunicat transmis, "RCS & RDS nu poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitata de Antena Group in cadrul unei somatii trimise cu doar cateva saptamani in urma, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, intre care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentantii Antena Group le-au declarat in mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry)."

RCS&RDS precizeaza ca cele doua posturi au fost declarate in mod repetat ca fiind libere la retransmisie, potrivit principiului "must-carry" din legislatia audiovizualului, chiar de catre reprezentantii Antena Group.

De asemenea, compania RCS&RDS spune ca, impotriva vointei sale, a fost obligata sa intrerupa difuzarea acestor canale, intrucat Antena Group i-a retras acordurile de difuzare.

"Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limite a somatiei, amenintand cu recurgerea la actiuni legale, inclusiv plangeri penale. In aceste imprejurari, RCS&RDS considera ca responsabilitatea pentru privarea abonatilor sai de posibilitatea vizionarii acestor canale revine exclusiv Antena Group", mai spune RCS&RDS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.