Migratia interna este un fenomen care a luat amploare in Romania ultimilor ani, iar tinerii sunt cei care se muta in cea mai mare proportie dintr-un oras in altul.

Fenomenul ar putea crea dezechilibre majore – unele orase ar putea ramane goale sau cu o populatie imbatranita, in timp ce altele se confrunta cu supra-aglomerare.

Un sondaj Siemens Romania arata ca 67% dintre tinerii romani vor sa paraseasca orasul in care locuiesc in prezent catre alte orase care ofera cea mai buna calitate a vietii, in top plasandu-se Bucuresti (21.05%) Cluj-Napoca (18.46%) si Brasov (15.41%).

In opinia tinerilor, principalele probleme ale oraselor in care locuiesc sunt lipsa oportunitatilor de munca sau de studii (18.39%), costurile crescute pentru locuit (14.86%), traficul congestionat (13.33%), curatenia (12.4%) si cladirile urate si nesigure (12.09%), iar parcurile si zonele verzi sunt cele mai apreciate aspecte din orasele lor.

  • Cum vad tinerii rezolvarea acestor probleme in viitor?

Ei considera ca extinderea zonelor verzi (20.07%), infrumusetarea si modernizarea cladirilor (19.12%), precum si solutiile de planificare urbana sustenabila (16.02%), sunt principalii factori care ar putea imbunatati calitatea vietii in orasele din Romania.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.