Comisia juridica a Camerei a avizat favorabil proiectul legii privind retinerea datelor de trafic de telefonie si internet prin care pastrarea acestor date este obligatorie timp de un an pentru furnizorii de telefonie fixa si mobila si de internet, a declarat Iustin Cionca Arghir (PDL).

"Prin acest proiect se urmareste reglementarea la nivel national a obligatiei furnizorilor de retele si servicii publice de comunicatii electornice destinate publicului de a retine anumite date pentru punerea la dispozitia organelor competente pentru utilizarea lor in activitatile de prevenire, cercetare si descoperire si urmarire a infractiunilor grave", a precizat Cionca.

Potrivit proiectului, cunoscut ca "legea Big Brother", furnizorii de telefonie fixa, mobila si de internet sunt obligati sa stocheze datele de trafic ale tuturor clientilor, dar nu si continutul convorbirilor, pentru un an de zile, care sa fie trimise la cererea autoritatilor din domeniul sigurantei nationale.

Citeste integral despre legea "Big Brother" : Legea Big Brother, adoptata "de principiu"

O noua lege "Big Brother": Cum ar fi sa-ti fie monitorizate mailurile si convorbirile?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.