In urma cu doua luni, MRU a dat directive de a se strange la buget cel putin 1,5% de catre institutiile implicate in combaterea evaziunii fiscale. Termenul de 60 de zile a expirat. A reusit Blejnar sa adune banii promisi?

"Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%. Va cer ca, in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB", a declarat Ungureanu pe data de 17 februarie.


Saptamana trecuta, Sorin Blejnar, Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a declarat ca s-au dat amenzi si s-au confiscat marfuri in valoare de circa 1,1 miliarde de euro, scrie dailybusiness.ro. In conturile statului au intrat, insa, mai putini bani, deoarece o parte din amenzi au fost contestate, si nici toate bunurile nu au fost valorificate.

"Am reusit in aceasta perioada sa stabilim sume reprezentand confiscari, sume stabilite suplimentar la impozitare, respingeri de rambursare de TVA, masuri asiguratorii instituite de 4,9 miliarde de lei, ceea ce reprezinta 0,81% din PIB-ul aferent anului 2012", a declarat Blejnar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.