Guvernul ia in calcul cresterea redeventelor la petrol si gaze sau suprataxarea companiilor din sectorul gazelor si electricitatii, pe masura ce preturile reglementate vor fi eliminate.

"Exista in Guvern discutii privind nivelul redeventelor la petrol si gaze. Acestea ar putea fi majorate mai devreme de 2014, odata cu procesul de liberalizare a preturilor energiei electrice si gazelor naturale. O alta varianta este suprataxarea companiilor de gaze si energie, pentru ca vor fi niste profituri pentru care nu vor trebui sa faca nimic", au afirmat surse citate de MEDIAFAX.

Autoritatile romane s-au angajat in negocierile cu FMI sa elaboreze pana la finele lunii aprilie un calendar privind eliminarea tarifelor reglementate in sectorul gazelor naturale.


Pana atunci, autoritatile intentioneaza sa se consulte cu companiile relevante de pe piata pentru a pregati un pachet privind taxele, redeventele si reglementarile in sectorul de petrol si gaze, se arata in ultima scrisoare de intentie convenita de Guvern cu FMI.

In ultimii trei ani, statul a incasat redevente anuale de peste un miliard de lei pe an pentru toate tipurile de resurse exploatate pentru care se plateste aceasta taxa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.