Studiul privind Mobilitatea fortei de munca in 2011, arata ca 84% din forta de munca din Romania era dispusa sa se relocheze in strainatate, iar 59% doar in tara.

In primul trimestru din 2012, 81% dintre romani declara ca s-ar reloca pentru un job. Dintre acestia 60% s-ar reloca chiar si in strainatate, iar 21% doar in alt oras din tara. Se poate observa o disponibilitate pentru relocare mai ridicata din partea respondetilor de sex masculin (64%, comparativ cu 36%). Cei mai mobili, indiferent de sex, sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani (peste 46%).

Dintre cei care au optat pentru strainatate 59% isi doresc chiar o relocare permanenta, in timp ce 41% care s-ar muta doar temporar,
pe o perioada determinata.

De asemenea, principalul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in martie 2012, pe un esantion total de 3593 respondenti.

  • Tu ce decizie ai lua daca ai avea ocazia sa pleci din tara?

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.