Ringier a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Ejobs Group S.A., companie care opereaza eJobs.ro, lider pe piata portalurilor de joburi din Romania.

Prin aceasta tranzactie, Ringier Romania isi creste cota de piata in domeniul digital, directie strategica a Grupului.

Inca de la lansarea sa din 1999, eJobs.ro este lider pe piata portalurilor de joburi din Romania. Conform datelor aferente lunii ianuarie 2012, eJobs.ro inregistreaza mai mult de 1.7 milioane de vizitatori unici pe luna.

Achizitia este in linie cu strategia globala a Ringier de dezvoltare in zona digitala, in special in sectorul transaction based al pietei online.
Ringier preia 70% din actiunile Ejobs Group S.A. Acest pachet cuprinde majoritatea actiunilor detinute de catre cei doi fondatori locali ai eJobs, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, precum si intregul pachet de actiuni detinute de catre un investitor financiar.

Dupa finalizarea tranzactiei, cei doi fondatori locali vor ramane in companie in calitate de actionari minoritari si vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro Liviu Dumitrascu: “Suntem mandri sa devenim parte a Grupului Ringier si avem convingerea ca aceasta este directia potrivita pentru dezvoltarea eJobs. Vom continua sa aducem valoare clientilor nostri prin inovare si concentrare permanenta asupra nevoile lor.”

Citeste si:
Unele tranzactii cu cardurile Visa nu pot fi procesate in Europa
Unele tranzactii cu cardurile...

Mihnea Vasiliu, General Manager Ringier Romania: “Achizitia eJobs.ro reprezinta urmatorul pas strategic pentru Ringier de crestere a cotei de piata in businessul digital. Ejobs este o companie foarte profitabila si prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia pe
piata online romaneasca.”

Actionarii site-ului de recrutare online eJobs.ro au vandut 30% din companie catre fondul american de investitii Tiger Global Management pentru o suma de peste 4,2 milioane de euro. Conform casei de avocatura Biris Goran, implicata in ambele tranzactii de partea fondului de investitii american Tiger Global Management, suma celor doua contracte de vanzare a fost de 10 mil. euro, informeaza Wall-Street.ro.

Ringier Romania si-a inceput activitatea in 1992 si este in prezent, cu cei aproximativ 400 de angajati ai sai, cea mai mare companie internationala de publishing din tara. Ringier Romania detine peste 30 de produse tiparite si online, printre care tabloidul Libertatea si revista ELLE, cea mai vanduta revista de moda din lume.

Citeste si:
Grupul Ringier, liderul pietei revistelor glossy din Romania
Grupul Ringier, liderul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.