Pedeapsa cu inchisoarea este cea mai dura sanctiune pe care o poate primi un angajator care incalca legislatia muncii. In functie de gravitatea faptei comise, privarea de libertate poate fi cuprinsa intre 3 luni si 3 ani.

O prima contraventie este pedepsita cu raspundere penala a angajatorului in cazul neexecutari unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor, in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata. Astfel, angajatorul poate primi o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 3 si 6 luni, informeaza avocatnet.ro.

Inchisoare de la 6 luni la un an risca angajatorii care nu executa hotararile judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat.
Aceeasi sanctiune cu inchisoarea de la 6 luni la un an este prevazuta si pentru angajatorii care stabilesc, in mod repetat, pentru salariatii retributii mai mici decat salariul minim pe economie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.