Guvernul a aprobat acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare incheiate intre ANRM si Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA.

Acordurile petroliere au fost aprobate de Executiv, prin hotarare, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit cu oficialii Chevron la sediul Guvernului. Surse oficiale au declarat ca oficialii Chevron au dorit sa se asigure ca pot incepe in acest an forajul de gaze neconventionale in Romania, in contextul in care Bulgaria a anulat recent o licenta a companiei americane. La discutie a asistat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

In Romania, Chevron detine si un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Barlad. Chevron a transmis o declaratie in care spune ca intelege ingrijorarile legate de productia de gaze naturale din sisturi in Romania.

Chevron crede ca dupa ce compania va prezenta datele exacte rezultate in urma cercetarilor, romanii vor intelege ca gazele naturale provenite din sisturi reprezinta o sursa curata de energie, scrie MEDIAFAX.

"Romania produce gaze naturale si petrol de multi ani. Aceleasi tehnici, perfectionate de peste 100 de ani in exploatarea clasica, vor fi folosite pentru a se determina daca tara poate reduce substantial importurile de gaze naturale. Compania Chevron este hotarata sa creeze locuri de munca pentru romani, sa genereze venituri pentru stat, sa protejeze mediul inconjurator si sa ajute comunitatile locale unde opereaza", a declarat Tom Holst, country manager Chevron pentru Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.